Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Maxbizz is a values-driven consulting agency dedicated.

Gallery

Contact

+1-800-456-478-23

411 University St, Seattle

maxbizz@mail.com

adar a gandesa

ADAR torna a Gandesa per a recordar a les víctimes de la Guerra Civil espanyola

El diumenge 12 de desembre de 2021, ADAR va celebrar un any més l’acte en memòria de les víctimes de la Guerra Civil espanyola a Gandesa.  Aquest esdeveniment se celebra des de l’any 1978, excepte l’any passat a causa de la pandèmia, a la capital de la Terra Alta, en col·laboració amb diverses institucions i entitats de memòria històrica.

En aquesta edició, degut a la situació sanitària, l’acte ha tingut un format més reduït que el de passades edicions, però no per això ha tingut menys categoria. Enguany, hem comptar amb la presència dels senyors Dmitri Abashkin i Alexander Terseshkov, cònsul i vicenconsul, respectivament, de la Federació Russa a Barcelona. Igualment, ens va acompanyar el Grup de Recreació Històrica “Ejército del Ebro”, l’alcalde de Gandesa, Sr. Carles Luz, autoritats comarcals i el conjunt d’entitats culturals, cíviques i esportives de la capital de la Terra Alta.

visita adar a manresa

L’acte va constar d’una visita guiada al Museu d’Història de la Batalla de l’Ebre (CEBE), el tradicional homenatge al monument a la reconciliació de Gandesa, amb parlaments de Carles Luz, alcalde de Gandesa i Antoni Vilella i Aquil·lí Mata com a representants de l’Associació d’Aviadors de la República (ADAR).

Com deiem abans, aquest el van iniciar el 1978 els fundadors d’ADAR. La seva finalitat és homenatjar a les víctimes de la guerra civil.  Enguany, vam tenir un especial record per als voluntaris soviètics, 99 dels quals van morir en sòl espanyol. 

Volem destacar l’actuació meritòria dels voluntaris soviètics, els quals, lluny de la seva pàtria i de les seves famílies, en un país amb llengua i costums molt diferents, en un entorn de precarietat, van unir-se als seus camarades espanyols en defensa de la democràcia i la i la llibertat.

Molts no tornarien, es van inhumar aquí, en una terra que els ha acollit eternament amb amor i gratitud infinita. Els que van retornar al seu país, toparien de nou amb el feixisme, el qual els va envair de forma cruel i despietada i va ser allà on, amb molt d’esforç, van aconseguir derrotar-lo.

Aquest acte constitueix un més dels reconeixements, deguts i inesborrables, al sacrifici dels qui van donar el màxim que podien donar, les seves vides per una causa justa.

acte de adar