Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Maxbizz is a values-driven consulting agency dedicated.

Gallery

Contact

+1-800-456-478-23

411 University St, Seattle

maxbizz@mail.com

ADAR BARCELONA

L'Arxiu

ADAR té com a tasca principal la recuperació, manteniment i custòdia de materials i fonts primàries relacionades amb l’Aviació Republicana.  A l’Arxiu d’ADAR hi ha més de 3.500 fotografies – en procés de digitalització- i més de 15.000 documents originals. Totes les persones que ho desitgin, després d’una prèvia sol·licitud, poden accedir al nostre fons fotogràfic i documental i fer-ne us en les seves recerques.

L’Assessorament a investigadors i escriptors és una de les nostres tasques principals.  Oferim suport a totes aquelles persones investigadores i escriptores de qüestions relacionades amb història aeronàutica.

Suport a estudiants i colegis

Igualment, oferim acompanyament i suport a estudiants d’ESO i Batxillerat. Oferim un servei d’acompanyament i de consells a tots aquells estudiants que s’apropin a la nostra seu social investigant qüestions relacionades amb història aeronàutica. Aquest acompanyament és possible gràcies al treball voluntari dels historiadors i investigadors d’ADAR. 

També col·laborem amb col·legis i centres socials per organitzar classes i grups de treball per a estudiants. L’objectiu  és explicar i reflexionar sobre la guerra més recent que ha sofert aquest país i les seves conseqüències.

Cercar informació dels desapareguts

L’arxiu d’ADAR i la tasca de la taca realitzada per la delegació de Madrid d’ADAR ens permet  ajudar als familiars que cerquen informació sobre els seus desapareguts. ADAR disposa d’una base de dades amb més de 12.000 noms de persones que van formar part de l’exèrcit de l’aire durant la Guerra Civil. Són habituals les consultes de persones que busquen informació sobre alguns d’ells. El treball d’ADAR ha possibilitat l’obertura d’un web on són consultables les dades biogràfiques de tots ells, accessible des de qualsevol punt amb connexió a internet. Aquest lloc web és actualitzat constantment amb noves aportacions de totes les persones voluntàries de l’entitat. D’aquesta manera, molts familiars poden saber les històries dels seus avantpassats durant la guerra o fins i tot la localització de desapareguts dels quals no en tenien coneixement.

Oferim aquest servei tant des del web (http://www.adar.es/aviadores-republicanos/), com des de consultes al correu electrònic (adar.secretaria@gmail.com), com entrevistes personals a la nostra seu social (C/Guifré 8, Barcelona). A més a més, els nostres historiadors, ofereixen assessorament històric a aquells familiars amb dificultats que busquen informació sobre els seus éssers estimats desapareguts durant la guerra.

Col·laboracions i préstecs

De la mateixa manera, l’arxiu ens permet fer col·laboracions amb equips de recerca d’universitats. ADAR col·labora amb diferents equips d’investigació de les universitats catalanes, principalment amb l’equip de recerca de Didàctica del Patrimoni de la Universitat de Barcelona (DidPatri), el qual té per objectiu millorar la manera de transmetre els coneixements d’història a alumnes i futurs professors.  També col·laborem en la museïtzació d’espais i centres d’interpretació de la Guerra Civil. Al llarg de la seva existència, el treball d’ADAR ha fet possible, entre d’altres, l’existència d’espais com el Centre d’Interpretació de l’Aviació Republicana i la Guerra Aèria (CIARGA) a Santa Margarida i els Monjos i el Centre d’Estudis de la Batalla de l’Ebre (CEBE) a Gandesa. Actualment col·laborem en el procés de museïtzació de l’Antic Camp d’Aviació de la Sénia i del Centre d’Aviació Històrica de la Sénia.

Oferim també el nostre material en préstec per a exposicions.  A banda dels documents, ADAR disposa d’una gran quantitat de material original de la Guerra Civil  (brúixola d’avió original, una metralleta, insígnies, uniformes, restes d’avions etc.) aquest material oferim en préstec a exposicions relacionades amb la història aeronàutica.

adar-bcn-transparent
La Biblioteca

L’Associació ADAR té una biblioteca amb més de cinc mil llibres. És una biblioteca al servei de tots els ciutadans.

Veure més